donderdag 29 december 2011

Flard

Zij: En hoe noem je dat precies?
Ik: Gargi.



Zij: Ik weet het niet… Het klinkt me iets te Canvas.
Ik: Ben je nu sarcastisch?
Zij: Nee.


Ik: Nu ja, het is eigenlijk maar om te zeveren, hoor. Het is niet écht de bedoeling om het woordenboek te halen, al zou het natuurlijk wel leuk zijn.
Zij: Je wil dus in het woordenboek komen.
Ik: Euh... Misschien
Zij: Jij bent precies wel een speciale, he.
Ik: Nee, hoor. Ik hou gewoon van wieldopjes.



Zij: Ik moet even naar het toilet. Ik ben zo terug.



……...

……………...

donderdag 22 december 2011

Woord van het Jaar: Uitslag

Zoals te weinig mensen hebben gemerkt heeft Canal Marginal een dappere poging ondernomen om een fatsoenlijk woord van het jaar te lanceren. Gargi, stemo, stubber, smielig, neuswandsmos... Het zijn sociaal relevante thema’s die liefdevol werden samengeperst in krachttermen die zich onderscheiden door geilritmische dynamiek en heetgeblakerde klankkleur.

Stoeproker, torenpoeper, belspeldel, citroenloopbaan, frietrevolutie. Wat zijn dat voor dingen? Instant vergankelijk als de adem waarmee een enkeling ze uit zijn strot perst. Om nog te zwijgen over pippapoep, swappen, bingelen, wildbreien en fietsostrade.

Woorden schieten ons even te kort, maar aan zij die ons gesteund hebben: toch bedankt. U heeft ongetwijfeld gefaald met overtuiging.

zaterdag 17 december 2011

'Music for Life' eindelijk stopgezet!

'Music For Life' behoeft geen uitleg. Het is een begrip. Dat vreemd genoeg op heel wat onbegrip kan rekenen. Eén van de meest rabiate tegenstanders is Kaïn De Waele. We treffen hem in zijn zetel, alwaar hij actie voert tegen de actie.


De Waele: Ik heb niet zozeer problemen met ‘Music for Life’ op zich. Ik heb niks tegen muziek, het leven of voor (Nederlandse vertaling van for, Nvdr.), zoals ik ook niks heb tegen migranten, homo’s, vrouwen, debielen, nazi’s, lange wachttijden bij de slager om vervolgens te horen dat je eigenlijk bij de schoenmaker staat, verpakkingen die helemaal niet zo makkelijk opengaan als men het wil doen lijken, types die hun gsm als gettoblaster gebruiken, treinconducteurs die me pakken als ik zwart rijd en niet komen als ik dan eens een ticket koop, mensen die veel woorden gebruiken om weinig te zeggen, Kimberly De Vuyst, meisjes die me wél willen maar die IK niet moet hebben, Robert Pattinson, ongewenste zwangerschappen, mensen die ‘hen’ en ‘hun’ of ‘u’ en ‘uw’ verkeerd gebruiken, witloof, de afwas, mensen die alle hypes volgen om te kunnen zeggen dat ze hun persoonlijk overschat vinden, het scrollbordje op mijn laptop waardoor het pijltje altijd verspringt als ik er per ongeluk met mijn mouw of iets anders tegen wrijf, mensen die vegetarische hamburgers of worsten eten terwijl die sowieso niet op een zoogdier lijken, syntheses van analyses die vervolgens geanalyseerd worden om ze in een synthese te kunnen gieten, zakagenda’s die helemaal niet in je zak passen, mensen die vreemde klinkers gebruiken bij het uitstoten van wat simpelweg ‘hahaha’ hoort te zijn, veertigers die te pas en te onpas zinnetjes in foutief Engels uitstoten om jonger te liken, figuren die een spoiler of ronkende uitlaat op hun wagen zetten waardoor nog meer opvalt dat ze in een modale kar rijden, vieze vlekken op mijn broek, het gat in de ozonlaag, A.I.D.S. of diarree. Ik heb er alleen niks voor.
Daarom vraag ik me ook af waarom er altijd strijd moet gevoerd worden tegen dingen. Niet dat we dan strijd moeten voeren voor dingen, want een actie voor diarree zou nog belachelijker zijn, maar ik vraag me af waarom er altijd actie moet gevoerd worden in the first place. Het lijkt alsof we iets moeten doen om het te doen, terwijl dat gewoon fout en vermoeiend is. Misschien moeten we daar maar eens mee stoppen en gewoon erkennen dat we allemaal lui en onverschillig zijn, in plaats van één keer per jaar strategisch het tegendeel te faken.

CM: We hebben vernomen dat je niet bij de pakken blijft zitten.

De Waele: Ja en nee. Ik heb de ‘Actie Tegen Actie’ opgestart die een onbeschaamd pleidooi voor meer passiviteit wil uitdragen. Dit houdt natuurlijk in dat we geen concrete actie ondernemen, los van deze ‘sit-in’ die tot hiertoe behoorlijk succesvol is in die zin dat we niet de intentie hebben een verschil te maken, want dat zou afbreuk doen aan onze grondbeginselen. Ik dacht er aan eventueel nog andere acties te bedenken, maar deze gedachte op zich vond ik eigenlijk al te productief, waardoor ik het denken dan maar heb gestaakt.


Veel woorden, geen daden.
Hard.

zaterdag 10 december 2011

Foutje

Vetlip en Kutkop
zaten zij aan zij.
Ze keken naar elkaar
en dachten: ‘ Waarom wij?’


Canal Marginal bezit alle rechten op de complete Jan Langeman-catalogus. Om deze investering te laten renderen wordt zijn werk geregeld gepubliceerd op de site.

dinsdag 6 december 2011

Bond Zonder Hoop

Kinderen zijn onze toekomst.
De wereld vergaat in 2012.


'Bond zonder Hoop' is een vereniging zonder winstoogmerk die een volwaardig alternatief wil bieden voor een andere Bond die wij niet bij naam wensen te noemen.