woensdag 12 november 2008

Grootmoeder met pruimen op konijn's wijze

Verandering van spijs doet eten… Bij deze: een culinaire tip van het huis!

Stap 1: Men vangt en doodt één grootmoeder.

Stap 2: Men ontdoet deze van alle onnatuurlijke elementen, zoals daar zijn: kunstgebitten -en ledematen, hoorapparaatjes en krulspelden.

Stap 3: Men knaagt alle ingewanden uit haar lichaam. Deze kan men later eventueel gebruiken voor een vleespasteitje of een dessert, maar daarover volgende keer meer in onze special, geheten: ‘ Creatief met slachtafval’.

Stap 4: Men knaagt de grootmoeder tot ‘panklare’ stukjes. De interpretatie van dit begrip hangt nauw samen met de grootte van de door u gekozen pan.

Stap 5: Men gebruikt een deel van de vers verworven spaarcentjes van de grootmoeder om een paar pruimen te kopen, die samen met de vleesbrokken in de bewuste pan gaan. Deze laat men stoven tot het geheel beetgaar is.
Wat u overigens met de rest van het geld doet is uw eigen zaak, maar het is altijd interessant om dit te investeren in de exclusieve keukenkruiden van ondergetekende, die in de betere supermarkt te vinden zijn.

Stap 6: Men paart met andere konijnen, teneinde genoeg eters te kweken voor het uitgebreide maal. Al kan u ook gewoon de diepvries gebruiken, natuurlijk.


Het voltallige redactielid van deze rubriek wenst u alvast veel knabbelplezier!

Willy Manjaro
Chefkok ‘La Boulemie’

Geen opmerkingen: